16
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ολόκληρο χοιρινό μπούτι με το δέρμα του, περίπου 4 κιλά
- 1 κεφάλι σκόρδο σε λεπτές φετούλες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μπούτι, το οποίο περιβάλλεται με το δέρμα του. Με ένα μυτερό μαχαίρι το τρυπάμε βαθιά σε διάφορα σημεία, σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, και μέσα στις τρύπες βάζουμε σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Το βράζουμε σε μια μεγάλη χύτρα, με νερό που να το καλύπτει και ένα φύλλο δάφνης, για δυόμιση ώρες περίπου. Αφού βράσει και μαλακώσει καλά, αφαιρούμε το κόκαλο, το αφήνουμε να κρυώσει και το προσφέρουμε κομμένο σε λεπτές φέτες, με συνοδεία μουστάρδας.