Συστατικά
- 1 μπούτι αγριογούρουνου
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1 κουταλιά κύμινο
- 1 κουταλιά σπόροι άνηθου
- 1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
- 200ml σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές μέλι
- 100ml ξύδι βαλσάμικο
- 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 10 αστεροειδείς γλυκάνισου
- 100 γρ. βούτυρο
- 50ml λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κανέλα, το κύμινο, το πιπέρι, τους σπόρους άνηθου με τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το ξύδι. Απλώνουμε το μείγμα στο μπούτι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 ώρες. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, τον γλυκάνισο, λίγο νερό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και τα βάζουμε σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρέας, τη μαρινάδα του και συμπληρώνουμε νερό, μέχρι λίγο πάνω από την μέση του κρέατος. Το σκεπάζουμε και για 1 ώρα το ψήνουμε στους 250oC. Στη συνέχεια το αφήνουμε να σιγοψηθεί, για 7 ώρες περίπου στους 180oC μέχρι να είναι έτοιμο. Μόλις μαλακώσει το κρέας, το βγάζουμε από την γάστρα, στραγγίζουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να μειωθούν. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σάλτσα με το κρέας. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο δεμένη μπορούμε να την πήξουμε με λίγο κορν φλάουρ.