Μπουρέκια με ζαμπόν και σαλάμι

Μπουρέκια με ζαμπόν και σαλάμι Μπουρέκια με ζαμπόν και σαλάμι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 330 γρ. γάλα
  • 8 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 3-4 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και προσθέτουμε τους 2 κρόκους αυγών και το τυρί. Τοποθετούμε την μπεσαμέλ σε ένα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το σαλάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πάχους 3 δαχτύλων, παίρνουμρ μία-μία την αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη, βάζουμε στην άκρη μία κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε σχήμα τριγώνου. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπουρέκια το ένα δίπλα στο άλλο με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε