Μπουρεκάκια σιροπιαστά

Μπουρεκάκια σιροπιαστά Μπουρεκάκια σιροπιαστά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Θεσσαλονίκη

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι καλό λάδι
  • 1/2 ποτήρι βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
  • βανίλια
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό καρύδια κομμένα
  • 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα
  • 3 κουταλιές ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Ζυμώνετε με προσοχή το ζυμάρι μόλις να μην κολλάει στα δάχτυλα. Μην το κάμετε ξερό σαν τούβλο. Το απλώνετε χοντρό φύλλο περίπου 0,5 εκατοστό πάχος. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια όσο ένα πιατάκι του καφέ, βάζετε στο καθένα τη γέμιση με καρύδια, τα κλείνετε διπλώνοντάς τα στη μέση και πατάτε το κλείσιμο με το πιρούνι να κλείσει καλά.

Τα ψήνετε σε φούρνο 200°C μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά. Μπορείτε να κρατήσετε μερικά χωρίς σιρόπι.

Αυτά που θα σιροπιάσετε τα βάζετε σε ταψάκι απλωτά αλλά κοντά κοντά και, όταν είναι ελαφρώς χλιαρά, τα περιχύνετε με το βραστό σιρόπι.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε