Μπουμπάρι

Μπουμπάρι Μπουμπάρι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 έντερο γίδας 
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κιλό συκωταριά ή κρέας ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα  
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • πιπέρι κόκκινο
  • τυρί κατσικίσιο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το έντερο με ξίδι και νερό, δένουμε τη μία άκρη και χρησιμοποιούμε ένα χωνί για να το γεμίσουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με λίγο κρασί, ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η γέμιση. Όταν βράσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραγεμίσουμε το έντερο και για να μη σκάσει στη διάρκεια του ψησίματος. Το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα αρκετές φορές, το στρίβουμε σε λαδωμένο ταψί σε σχήμα σαλίγκαρου, τρίβουμε από πάνω τυρί κατσικίσιο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε