Μπορτς

Μπορτς Μπορτς
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχάρι με κόκκαλο
  • 1 κιλό λάχανο χοντροκομμένο
  • 2 καρότα μεγάλα χοντροκομμένα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 4 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
  • 2 φλυτζάνια χυμό ντομάτας
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας μαζί με το κόκκαλο για 1 ώρα περίπου ξαφρίζοντάς το. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και αχνίζουμε λίγη ώρα τα λαχανικά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας με το ζωμό του, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε την σούπα από τη φωτιά και την περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε