Μπόλια αρνιού γεμιστή

Μπόλια αρνιού γεμιστή Μπόλια αρνιού γεμιστή
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 αρνίσιες μπόλιες
  • 1 αρνίσιο συκώτι
  • 1/2 ποτ. ρύζι, πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. κουκουνάρια ελαφρώς τηγανισμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αλεύρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε την εξωτερική μεμβράνη και τα νεύρα από το συκώτι. Το πλένουμε και το κόβουμε σε μικρούς κύβους, στο μέγεθος φουντουκιού. Το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε με λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να πάρει και αυτό χρώμα. Τότε ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο, τα καρυκεύματα, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη γέμιση πάνω στη φωτιά για μερικά λεπτά και την αποσύρουμε. Βουτάμε τις μπόλιες για 1 λεπτό σε βραστό νερό, για να μαλακώσουν. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 6 μερίδες. Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπόλιας το 1/6 της γέμισης, τη διπλώνουμε στα τέσσερα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε τις μπόλιες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε