Μπιζελόσουπα

Μπιζελόσουπα Μπιζελόσουπα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι ξερά μπιζέλια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερυ, σε ψιλές φέτες
  • 1 μεσαίο καρότο, σε ψιλές φέτες
  • 1 κουταλιά τριμμένο κύμινο
  • 1 κουταλιά τριμμένο κόλιαντρο
  • 2 κουταλάκια ξυσμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπερι
  • 1 κουταλιά χοντροκομμένο φρέσκο δυοσμο
  • 4 κουταλιές γιαούρτι ή ξινή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα μπιζέλια σε κρύο νερό για 2 ώρες και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το  σέλερυ, το  καρότο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε κύμινο, κόλιαντρο, τζίντζερ, τα  μπιζέλια και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα, ανακατεύοντας πότε-πότε. Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά. Αφήνουμε να κρυώσει. Την χτυπάμε σε ενα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Την ζεσταίνουμε ξανά σε σιγανή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε δυόσμο.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα με λίγο γιαούρτι ή ξινή κρέμα γάλακτος για γαρνιτούρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε