

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 7 κρόκους αυγών
- 1 κιλό αλεύρι
- αμύγδαλα ολόκληρα
- λίγο κονιάκ
- λίγη αμμωνία
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, την αμμωνία, το ξύσμα και σιγά-σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε στρογγυλά κομμάτια, βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο, το πιέζουμε λίγο να γίνει πλακουτσωτό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.