

5
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,2 κιλά κολοκύθα
- 2,6 κιλά αλεύρι σκληρό
- 600 γρ κορν φλάουρ
- 6 κρόκοι αυγών
- 2 ασπράδια αυγών
- 700 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 800 γρ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι σαμπούκα
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Για την επάλειψη:
- 4 ασπράδια αυγών
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει. Έχουμε ανακατεμένο το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και το ζυμώνουμε με το βούτυρο, μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί και να γίνει εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα . Τα αλείφουμε με τα ασπράδια αφού τα χτυπήσουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 150οC μέχρι να πάρουν χρώμα.