Μπισκότα καρδούλες με μαρμελάδα φράουλα

Μπισκότα καρδούλες με μαρμελάδα φράουλα Μπισκότα καρδούλες με μαρμελάδα φράουλα
30 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 360 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γάλα
  • 110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, κάνουμε στο κέντρο μία γουβίτσα και ρίχνουμε τους κρόκους καλά χτυπημένους με την ζάχαρη, την βανίλια και το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά την χωρίζουμε σε κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο λεπτό πάχους 1 εκ., κόβουμε με κουπατ  καρδούλα τα μισά μπισκότα και τα άλλα μισά με μικρότερο κουπάτ κάνουμε μια καρδούλα στη μέση τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με το ασπράδι ενός αυγού ελαφρά χτυπημένο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Τα αποσύρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε ανά δύο, βάζοντας ανάμεσα λίγη μαρμελάδα φράουλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε