0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 360 γρ. αλεύρι
- 220 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. γάλα
- 110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
- 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 δόσεις βανίλια άρωμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, κάνουμε στο κέντρο μία γουβίτσα και ρίχνουμε τους κρόκους καλά χτυπημένους με την ζάχαρη, την βανίλια και το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά την χωρίζουμε σε κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο λεπτό πάχους 1 εκ., κόβουμε με κουπ-πατ στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με το ασπράδι ενός αυγού ελαφρά χτυπημένο, βάζουμε στο κέντρο από μισό αμύγδαλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Τα αποσύρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε ανά δύο, βάζοντας ανάμεσα λίγη μαρμελάδα.