2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 14 κλωναράκια λεμονόχορτου
- 450 γρ. αστακό ή καραβίδες καθαρισμένες
- 125 γρ. φιλέτο γλώσσας
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σάλτσα ψαριού nam pla
- 2 κουταλάκια μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κλωναράκια λεμονόχορτου και 2 από αυτά τα ψιλοκόβουμε. Σε μπλέντερ ανακατεύουμε το ψάρι, τον αστακό ή τις καραβίδες, το ψιλοκομμένο λεμονόχορτο και τα υπόλοιπα υλικά. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 12 μικρά στρόγγυλα μπιφτέκια και καρφώνουμε στο καθένα ένα κλωναράκι λεμονόχορτου. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε ή τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.