0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 440 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 ασπράδια αυγών
- 2 δόσεις άρωμα βανίλια
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε την ζάχαρη με το μισό νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Πριν αρχίσει να κιτρινίζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το διατηρούμε καυτό. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι στη μαρέγκα, χτυπώντας συνέχεια, την άχνη ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόχαρτο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Με ένα κουτάλι ή με το κορνέ φορμάρουμε τους μπεζέδες επάνω στο χαρτί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ξεκολλάμε από το χαρτί.