Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ Μπεκρή μεζέ
10 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μοσχάρι, σε κομματάκια
  • 1/2 κιλό χοιρινό, σε κομματάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 ντομάτα φρέσκια, σε κύβους
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 250-300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • λίγη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό τυρί γκούντα ή έμμενταλ

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε  το κρεμμύδι σε εκλεκτό σαμιώτικο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. 
  3. Προσθέτουμε διαδοχικά  το σκόρδο, την πιπεριά, το μπέικον, τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μέχρι να πάρουν μια βράση.
  4. Όταν μείνει μόνο η σάλτσα, τοποθετούμε σε σκεύος πυρέξ ή ακόμη καλύτερα σε μικρά ατομικά πήλινα και το καλύπτουμε με αρκετό τυρί.
  5. Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε