10
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος
Συστατικά
- 1/2 κιλό μοσχάρι, σε κομματάκια
- 1/2 κιλό χοιρινό, σε κομματάκια
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 ντομάτα φρέσκια, σε κύβους
- 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 250-300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- λίγη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό τυρί γκούντα ή έμμενταλ
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε εκλεκτό σαμιώτικο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το σκόρδο, την πιπεριά, το μπέικον, τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Όταν μείνει μόνο η σάλτσα, τοποθετούμε σε σκεύος πυρέξ ή ακόμη καλύτερα σε μικρά ατομικά πήλινα και το καλύπτουμε με αρκετό τυρί.
- Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.