2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 μπεκάτσες
- 100 γρ. ζαμπόν iberico σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι γλυκό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- 1 πρέζα ras el-hanout
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 100ml ξύδι βαλσάμικο
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλείφουμε το κρέας με λάδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ζαμπόν και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την κρέμα, αλάτι και πιπέρι, το αφήνουμε να πάρει βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ξύδι μέχρι να μειωθεί αρκετά. Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα και περιχύνουμε με το ξύδι.