Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι
- νερό
- αλάτι
- σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 300 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- λίγο κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3-4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- λίγη κανέλα
- 2 γαρίφαλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Τον αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας πολυ καλά.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα περίπου 0.5 εκατοστού, απλώνουμε τον κιμά και τυλίγουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε το ρολό με λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγάλουμε το ρολό από το φούρνο, το κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα.