Μπατόν σαλέ

Μπατόν σαλέ Μπατόν σαλέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακό
  • 360 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κρόκο, το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα). Παίρνουμε κομματάκια από την ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά μπαστουνάκια. Τα κόβουμε στο μήκος ενός δακτύλου, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού. Ψήνουμε για 10 περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε