

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τζουμέρκα
Συστατικά
- σύκα
- μέλι
- τριμμένο γαρίφαλλο
- καρύδια
Εκτέλεση
Οι μπασμάδες γίνονται με ψιλοκομμένα λιασμένα σύκα στα οποία ανακατεύετε μέλι τόσο που να πλάθονται. Τα αρωματίζετε με τριμμένο γαρίφαλο και βάζετε όσα καρύδια θέλετε.
Όταν το μείγμα ανακατευτεί καλά, πλάθετε μπάλες μεγάλες όσο ένα πορτοκάλι και τις κυλάτε στην άχνη για να γίνει γύρω τους ένα λεπτό στρώμα που θα τα καλύψει.
Τα αποθηκέυεται στο ντουλάπι.