Μπαρμπούνια με φινόκιο και πορτοκάλι

Μπαρμπούνια με φινόκιο και πορτοκάλι Μπαρμπούνια με φινόκιο και πορτοκάλι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2  μπαρμπούνια 300 γρ. το ένα
  • 2 βολβοί φινόκιο σε φέτες, ζεματισμένες σε λίγο νερό
  • 2 πορτοκάλια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Απλώνουμε τις μισές φέτες φινόκιο σε πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε από πάνω τα ψάρια. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες, κρατώντας τον περίσσιο χυμό τους. Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω από το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες φινόκιο. Μοιράζουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200˚C για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε