Μπαρμπούνια γεμιστά,ψητά

Μπαρμπούνια γεμιστά,ψητά Μπαρμπούνια γεμιστά,ψητά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 ντομάτα (μόνο το σκληρό μέρος) ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • το συκώτι του μπαρμπουνιού ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • νερό
  • χυμό απο 2 λεμόνια
  • μαϊντανό χιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ψάρια και τα σκίζουμε στην κοιλιά μέχρι το κόκαλο. Αναμιγνύουμε το κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τα συκωτάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και  γεμίζουμε το κεφάλι, τη κοιλιά και γενικά όλο το άνοιγμα του ψαριού. Με μια χοντρή κλωστή δένουμε κάθε ψάρι για να μη φύγει η γέμιση, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 30 έως 45 λεπτά. Τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε.
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το χυμό  λεμονιού και το μαϊντανό. Μόλις ψηθούν τα ψάρια τα ανακατεύουμε στη σάλτσα, τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω όση σάλτσα περίσεψε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε