Συστατικά
- 300 γρ. αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 80 γρ. μαγιά φρέσκια
- 1/2 φλιτζάνι γάλα, χλιαρό
- 100 γρ βούτυρο
- 4 αυγά
- σαντιγί
- κερασάκια μαρασκινο
- αμύγδαλα ασπρισμένα
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζανάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τη μαγιά με το γάλα και στο τέλος ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζύμη σε μεταλλικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα και την αφήνουμε λίγη ώρα ακόμη να σταθεί και να φουσκώσει ακόμα περισσότερο. Αφού φουσκώσει την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τοΝ χυμό λεμονιού, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφού κρυώσει, το γαρνίρουμε με σαντιγί και κερασάκια, καθώς και λίγα αμύγδαλα.