Μπακλαβού

Μπακλαβού Μπακλαβού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λέσβος

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό φύλλα του μπακλαβά
  • 1 1/2 κιλό αμύγδαλα
  • 800 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ροδόσταμο
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη (αν θελετε)

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 lt νερό
  • χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Ζεματίζετε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζετε. Τα βάζετε στο μηχάνημα της κουζίνας και τα τρίβετε ψιλά ψιλά. Λιώνετε το βούτυρο χωρίς να κάψει. Βουτυρώνετε το ταψί και αρχίζετε να στρώνετε τα φύλλα βουτυρώνοντας καλά ένα ένα. Στρώνετε τα πέντε πρώτα χωρίς να βάλετε αμύγδαλα. Μετά σε καθένα σκορπίζετε τα αμύγδαλα που τα έχετε ανακατέψει με τη μαστίχα και το ροδόσταμο. Αφήνετε πέντε φύλλα στην κορυφή χωρίς να βάλετε αμύγδαλα. Βουτυρώνετε απλόχερα και την επιφάνεια και χαρακώνετε το γλυκό με κοφτερό μαχαίρι.

Βρέχετε την επιφάνεια με νεράκι και βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 200°C. Σε μισή ώρα χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο γύρω στις 2 1/2-3 ώρες για να ψηθεί μέχρι το κέντρο και να μη σκουρύνει πολύ η επιφάνεια.

Έχετε έτοιμο το σιρόπι να είναι κρύο όταν ξεφουρνιστεί η μπακλαβού και την περιχύνετε αμέσως.

Σκεπάζετε το ταψί και το αφήνετε ένα 24ωρο για να πιει το σιρόπι πριν το κόψετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε