Συστατικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 2 ποτήρια νερό
- λίγη κανέλα
- 11/2 κιλό καρυδόψιχα
- 800 γρ. ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο λιωμένο ή φυτίνη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε δύο φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, πασπαλίζουμε με καρύδι ανακατεμένο με λίγη κανέλα. Ρίχνουμε ένα άλλο φύλλο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με καρύδια. Κάνουμε το ίδιο με άλλα 2 φύλλα και τελειώνουμε με καρύδι. Τυλίγουμε όλα τα φύλλα σε ρολό και τα κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ. Τοποθετούμε τα κομμάτια οριζόντια σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, τυλίγοντας τα πάντα ανά 5 φύλλα. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το σιρόπι, είτε όσο είναι ζεστός με κρύο σιρόπι, είτε αν κρυώσει με ζεστό σιρόπι και μόλις το απορροφήσει είναι έτοιμος.