4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, του αφαιρούμε το δέρμα, τον πλένουμε καλά και τοποθετούμε για μια νύχτα σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό. Φροντίζουμε να αλλάζουμε το νερό, τουλάχιστον 2-3 φορές. Την επομένη τον στραγγίζουμε καλά και του αφαιρούμε τα κόκαλα. Ετοιμάζουμε ένα χυλό με το αλεύρι, το νερό και το αυγό. Βουτάμε ένα-ένα κομμάτι μπακαλιάρο στο χυλό, και τον τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σερβίρεται ζεστός, συνήθως με σκορδαλιά και παντζάρια βραστά σαλάτα.