6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 5-6 μερίδες παστός μπακαλιάρος
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές ξύδι
- μαύρο και κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον αλευρώνουμε καλά. Τον τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζουμε το λάδι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το ξύδι, λίγο αλάτι, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι, το αφήνουμε να βράσει στη σάλτσα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.