Μπακαλιάρος Λευκαδίτικος

Μπακαλιάρος Λευκαδίτικος Μπακαλιάρος Λευκαδίτικος
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκάδα

Συστατικά

  • 1 φύλλο μπακαλιάρο παστό
  • 1 κιλό πατάτες
  • 15 σκελίδες σκόρδου τουλάχιστον
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • χυμό από 3-4 λεμόνια
  • πιπέρι μαύρο
  • ελάχιστο αλάτι, αν χρειαστεί

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και αφαιρούμε τα πτερύγια και την άκρη της ουράς. Τον πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τον τροποθετούμε για μια νύχτα σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό. Φροντίζουμε να αλλάξουμε μια φορά το νερό. Βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια στην κατσαρόλα, από πάνω αραδιάουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου,  τα σκόρδα, το 1/3 του λαδιού και λίγο πιπέρι. Προσθέττουμε το νερό και σιγοβράζουμε. Παρακολουθούμε το βράσιμο για να δούμε μήπως χρειαστεί νερό. Η κατσαρόλα μόνιμα σκεπασμένη και η φωτιά χαμηλή. Όταν οι πατάτες και ο μπακαλιάρος μαλακώσουν δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν κάνουμε τον μπακαλιάρο όπως είπαμε, είναι απίθανο να χρειαστεί αλάτι, αν όμως τον αφήσουμε ένα 24ωρο στο νερό και το αλλάζουμε συνέχεια, τότε θα χρειαστεί αρκετό αλάτι. Μόλις ρυθμίσουμε το αλάτι και βεβαιωθούμε ότι δεν έχει πολλά ζουμιά, χτυπάμε καλά το λαδολέμονο μέχρι να ασπρίσει. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό για μια στιγμή και ρίχνουμε μονομιάς το λαδολέμονο στην κατσαρόλα. Κουνάμε ζωηρά να ανακατευτεί καλά χωρίς να χρηιμοποιήσουμε κουτάλα, και αφήνουμε να πάρει μόνο μία βράση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε