4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο σε κομμάτια
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κιλό άγρια χόρτα
- 1/2 σέλινο πράσινο και ρίζα ψιλοκομμένο
- μερικές σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 4 ντοματούλες ώριμες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
Εκτέλεση
Αρωματίζουμε το ελαιόλαδο με τις σκελίδες σκόρδου σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Έπειτα τις αφαιρούμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τα χόρτα και το σέλινο. Μόλις μαλακώσουν, τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπεριά, το ελαιόλαδο και τρίβουμε από πάνω τις ντοματούλες. Τα βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί το ψάρι.