Μπακαλιάρος αλιάδα

Μπακαλιάρος αλιάδα Μπακαλιάρος αλιάδα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ήπειρος

Συστατικά

  • 1 μέτριο μπακαλιάρο
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ή περισσοτερο
  • λίγο αλάτι
  • χυμο μισού λεμονιού
  • 4-5 κουταλιές ξίδι
  • 2 φλιτζανάκια λάδι (τουλαχιστον)
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα φύλλο μπακαλιάρου, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα ξεπλένουμε. Τα τοποθετούμε σε νερό να μείνουν 1-2 μέρες για να ξαλμυρίσουν. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε αλευρωμένα σε μια πιατέλα για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Από τον μπακαλιάρο κρατάμε δύο μικρά κομμάτια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να διαλυθούν. Βράζουμε χωριστά τα αυγά μελάτα και τις πατάτες με το φλούδι, καλά πλυμένες και τις ξεφλουδίζουμε. Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι και, όταν λιώσει, προσθέτουμε τις πατάτες και τις χτυπάμε ώσπου να λιώσουν. Ρίχνουμε σιγά -σιγά, ενώ χτυπάμε, το χυμό του λεμονιού, ξίδι και λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε από το ζουμί του βρασμένου μπακαλιάρου όσο χρειάζεται για να γίνει η αλιάδα αρκετά απαλή. Τέλος ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε να ενωθούν καλά με το μείγμα. Είναι καλύτερα να μείνει η αλιάδα 1-2 ώρες πριν σερβιριστεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε