Μουσταλευριά

Μουσταλευριά Μουσταλευριά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3,250 γρ. μούστος
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βράζουμε το μούστο, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται και αφού πάρει μερικές βράσεις ακόμη, αποσύρουμε από την φωτιά, και αφήνουμε το μούστο να κατασταλάξει όλη τη νύχτα. Την επομένη τον αδειάζουμε με μεγάλη προσοχή, να μην πέσουν μέσα τα κατακάθια σε μια καθαρή κατσαρόλα και τον βράζουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι, για να ανακατευτεί καλά. Μόλις αρχίσει να πήζει, διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα σε λίγο κρύο νερό, το προσθέτουμε στο μούστο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή σε μεγάλη φόρμα και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε