4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ. τριμολίνη ή ιμβερτοζάχαρο
- 2650 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
- 160 γρ. αρμανιάκ ή γκραν μαρνιέ ή κιρς
Εκτέλεση
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να λιώσει καλά. Προσθέτουμε την τριμολίνη ή ιμβερτοζάχαρο και στο τέλος το λικέρ. Απλώνουμε το μείγμα σε χαρτί αντικολλητικό και μέσα σε ταψί, σε πάχος 1 εκ. και κρυώνουμε στη συντήρηση. Κόβουμε κομματάκια μακρόστενα μήκους 3 εκ. και πάχους 1 εκ. Τα βουτάμε σε άχνη ζάχαρη και τα συντηρούμε στην συντήρηση στους +5 °C.