Μουσακάς με φιστίκι και ανθότυρο

Μουσακάς με φιστίκι και ανθότυρο Μουσακάς με φιστίκι και ανθότυρο
4 ΑΤΟΜΑ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κολοκύθια σε λεπτές φέτες
  • 2 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ ανθότυρο
  • 1/2 κούπα τυρί φιλαδέλφεια
  • 1/2 κούπα φιστίκια χοντροκομμένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού:

  • 2 γιαούρτια στραγγιχτά
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • λίγο πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση

Περνάτε από το τηγάνι τις πατάτες, τα κολοκύθια τις μελιτζάνες και τα αφήνετε σε χαρτί για να στραγγίσουν. Αναμειγνύετε τα τυριά, τα φιστίκια και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα ταψί στρώνετε πρώτα τις πατάτες, τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνετε και από πάνω απλώνετε το μείγμα τυριών. Σκεπάζετε με τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνετε και πάλι. Ετοιμάζετε την «μπεσαμέλ» γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Στρώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνετε στους 200°C για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε