0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας νερό
- 3 κουτ. σούπας ζελέ κεράσι σε σκόνη
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
- 100 γρ. σιρόπι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό για λίγα λεπτά. Διαλύουμε τη σκόνη του ζελέ σε 2 κουτ. σούπας νερό και την προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. ΤοΠολτοποιούμε τα ροδάκινα και αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κονιάκ, το σιρόπι της ζάχαρης, το ζελέ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε την ζελατίνα που έχουμε προηγουμένως μουσκέψει σε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως μέσα στο πολτό από τα ροδάκινα. Σερβίρουμε τη μους σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια παγωτού και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.