

Συστατικά
- 7 μεγάλες μπανάνες
- 2 κουταλάκια ζελές μπανάνας (σκόνη)
- 60 γρ. λικέρ μπανάνας
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκοι αυγών
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας νερό
- 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
- 110 γρ. γάλα χλιαρό
- 60 γρ. σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά. Διαλύουμε το ζελέ στο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε τις μπανάνες (κρατάμε 1 ολόκληρη) και τις πολτοποιούμε στο μίξερ. Προσθέτουμε στον πολτό το λικέρ και το σιρόπι. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα και προσθέτουμε την μισή κρέμα γάλακτος (που έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή σαντιγί) και την κρέμα των κρόκων. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε το γλυκό, βουτώντας τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Γαρνίρουμε με την ολόκληρη μπανάνα κομμένη σε φετάκια και την υπόλοιπη σαντιγί.