

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό ακτινίδια
- 3 κουταλάκια ζελέ λεμονιού σε σκόνη
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές νερό
- 30 γρ. κονιάκ
- 60 γρ. σιρόπι ζάχαρης
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2-3 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ενα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά. Διαλύουμε το ζελέ σε 2 κουταλιές κρύο νερό και το ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, κρατάμε 2 ολόκληρα, τα πολτοποιηούμε και ρίχνουμε το κονιάκ και το σιρόπι με το ζελέ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή σαντιγί, αφού έχουμε κρατήσει λίγο για γαρνίρισμα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή σε ατομικά ποτήρια και το τοποθετούμε στο ψυγείο.Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί, τα ακτινίδια σε φέτες και σερβίρουμε.