Μοσχάρι με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο

Μοσχάρι με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο Μοσχάρι με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά)
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10 φέτες τυρί τύπου ρεγκάτο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. μαργαρίνη σε κομματάκια
  • 440 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αποβραδίς βάζουμε την μαργαρίνη σε μία κατσαρόλα να λιώσει, σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με κρασί. 
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες. 
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. 
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στενόμακρο, τοποθετούμε μία φέτα κρέας όρθιο, μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, έτσι ώστε να σχηματιστεί και πάλι το σχήμα του νουά. 
  5. Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη σάλτσα του κρέατος που είχαμε στην άκρη να ζεσταθεί, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. 
  6. Προσθέτουμε το γάλα και ετοιμάζουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ, στην οποία ρίχνουμε το μισό τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το κρέας. 
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε το σκεύος είτε με καπάκι, εάν έχει, είτε με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο. 
  8. Την επομένη βγάζουμε το πυρίμαχο από το ψυγείο, προσθέτουμε στο κρέας λίγο μαργαρίνη και ψήνουμε στους 200°C για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει. 
  9. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε το φαγητό για λίγο μέσα στο σβηστό φούρνο και σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε