6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι σε κύβους
- 1/2 κιλό δαμάσκηνα καθαρισμένα
- 2 λεμόνια, το χυμό
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας για 3 ώρες στο χυμό λεμονιού μαζί με το κρεμμύδι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και 100 γρ. δαμάσκηνα πολτοποιημένα. Συγχρόνως μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε. Αφού μαριναριστεί το κρέας, το σοτάρουμε στο λάδι απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Μόλις σοταριστεί προσθέτουμε τη μαρινάδα, μόνο το ζουμί, νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγη ώρα ακόμη μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα.