Μοσχάρι γιουβέτσι

Μοσχάρι γιουβέτσι Μοσχάρι γιουβέτσι
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι (φέτα) σε μερίδες
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 70 γρ. λάδι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε ένα πήλινο σκεύος για φούρνο (γιουβέτσι). 
  2. Ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, το λάδι και το νερό. 
  3. Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C-200°C, προσθέτοντας πού και πού εάν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό. 
  4. Μόλις το κρέας βράσει και μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κριθαράκι και νερό εάν χρειάζεται. 
  5. Ανακατεύουμε στην αρχή αρκετές φορές το κριθαράκι, για να μην κολλήσει. 
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τριμμένο τυρί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε