Μοσχάρι με λαχανικά και μπεσαμέλ

Μοσχάρι με λαχανικά και μπεσαμέλ Μοσχάρι με λαχανικά και μπεσαμέλ
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μικρά Ασία

Συστατικά

  • 750 γρ. μοσχάρι σε κύβους
  • 250 γρ. αρακά
  • 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο σε κύβους
  • 3 μεγάλες ντομάτες σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 πράσινες πιπεριές σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 6 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγη μαργαρίνη το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε σοταρισμένα το καρότο, τις πατάτες, τον αρακά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και αδειάζουμε το φαγητό σε πυρίμαχα ατομικά σκεύη ή σε ένα μεγάλο, καλύπτοντάς το με τη ντομάτα και την πιπεριά. Για τη μπεσαμέλ, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε το γάλα, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε το μείγμα στα πυρίμαχα σκεύη, προσθέτουμε το κασέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε