Μίνι τάρτες με κολοκύθα και κάρυ

Μίνι τάρτες με κολοκύθα και κάρυ Μίνι τάρτες με κολοκύθα και κάρυ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

Για το φύλλο με φρέσκο τυρί κρέμα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 125 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, σε κομματάκια
  • 125 γρ. βούτυρο, κομμένο κομματάκια

Για τη γέμιση:

  • 1 κουταλιά λάδι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
  • 1 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι λειωμένη βραστή κολοκύθα (350 γρ. ωμή)
  • 2 κουταλάκια κύμινο

Εκτέλεση

Για το φύλλο:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C. Κοσκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, προσθέστε τυρί κρέμα και βούτυρο. Με τα δάχτυλα, τρίψτε τα υλικά όλα μαζί 2 λεπτά να γίνει το μείγμα λείο και να σχηματίσει μπάλα. Βάλτε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε 10 δευτερόλεπτα να γίνει λεία. Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη, βάλτε τη στο ψυγείο 30 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη, ανοίξτε και στρώστε τη σε 8 βαθιές, βουτυρωμένες φορμίτσες 10 εκ. Ψήστε τις στο φούρνο 15 λεπτά να ροδίσουν. Βγάλτε τις. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180°C.

Για τη γέμιση:

Ζεστάνετε το λάδι σε μικρό τηγάνι, προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο, ανακατέψτε τα σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά να μαραθούν.Προσθέστε σκόνη κάρυ, ψήστε 1 λεπτό. Απλώστε το μείγμα ττις φορμίτσες.Χτυπήστε αυγά, κρέμα και κολοκύθα σε μεγάλο μπολ. Αδειάστε τα στο μείγμα κρεμμυδιών, πασπαλίστε με κύμινο. Ψήστε τις τάρτες στο φούρνο τους 180°C για 20 λεπτά να πήξει η γέμιση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε