Μηλόπιταααα

Μηλόπιταααα Μηλόπιταααα
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 310 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
  • 250ml γάλα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 μήλο ψιλοκομμένο
  • 2 μήλα καθαρισμένα, σε φέτες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μισό μείγμα σε ένα ταψί. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα. Προσθέτουμε το αυγό, το ψιλοκομμένο μήλο, το υπόλοιπο μισό μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στο ταψί τις μισές φέτες μήλου και περιχύνουμε το μείγμα. Τέλος, από πάνω τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες μήλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε