Μηλόπιτα

Μηλόπιτα Μηλόπιτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία

Συστατικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλτιζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3/4 φλιτζάντού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • κανέλα σκόνη
  • γαρίφαλο σκόνη
  • σταφΐδες
  • καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το στρογγυλό ταψί όπου θα ρίξουμε το μείγμα μας, ως εξής:

Αλείφουμε το ταψί με 2 κουταλιές βούτυρο, το πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές ζάχαρη, ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Κατόπιν στρώνουμε τις ροδέλες από τα μήλα και στα κενά τους τοποθετούμε τις σταφίδες και τα χοντροκομμένα καρύδια. Από πάνω αδειάζουμε τη ζύμη. Για να φτιάξουμε τη ζύμη χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα ή το χυμό και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ομοιόμορφη ζύμη.

Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω στα υλικά που ήδη έχουμε στρώσει στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 170οC βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά σε πιατέλα λίγο μεγαλύτερη από το ταψί. Ραντίζουμε τα μήλα αν θέλουμε με λίγο μέλι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε