Μίλλα και τσιρίγγια

Μίλλα  και τσιρίγγια Μίλλα  και τσιρίγγια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

Εκτέλεση

Παίρνουμε λίπος άπό τό χοίρο, πού νά έχει και λίγο κρέας (λαρδί). Τό κόβουμε σέ μικρά κομμάτια, τό άλατίζουμε και τό βάζουμε σέ κατσαρόλα ή σέ βαθύ τηγάνι. Τό τοποθετούμε σέ σιγανή φωτιά, ώσπου νά λυώ-σει τελείως τό λίπος. Στραγγίζουμε. Ό,τι μένει στό τρυπητό, είναι τά τσιρίγκια. Αύτό πού περνάει, δηλαδή τό λυωμένο λίπος είναι ή μίλλα. Άφήνουμε τή μίλλα νά κατακάτσει (κατασταλάξει) λίγο και τό πάνω-πάνω, δηλαδή τό καθαρό λίπος, τό βάζουμε σέ πυδιακό (πήλινο δοχείο) και τό υπόλοιπο μαζί μέ τά τσιρίγκια τό βάζουμε σέ άλλο πυδιακό. Τά τσιρίγκια διατηρούνται δσο θέλουμε.

Ή μίλλα άντικαθιστά τό βούτυρο στά μακαρόνια, στό πιλάφι, στό μάτσι, στά τηγανητά αύγά και σέ άλλα φαγητά. Δίνει μεγάλη νοστιμιά. Επίσης ή μίλλα τρώγεται άλειμμένη στό ψωμί μέ ζάχαρη ή άλάτι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε