Μήλα γεμιστά

Μήλα γεμιστά Μήλα γεμιστά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 15 μήλα
  • 250 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγα αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα
  • λίγο λιωμένο βούτυρο
  • λίγα κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση

Διαλέγουμε μήλα μεγάλα και στρογγυλά. Τα σκάβουμε από το μέρος που βρίσκεται το κοτσάνι, αδειάζουμε αρκετή ψίχα με το ειδικό εργαλείο, χωρίς όμως να τρυπήσουμε τη φλούδα. Καθαρίζουμε μετά και τη φλούδα και τα βάζουμε σε κρύο νερό, που έχουμε στύψει 1 λεμόνι. Τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, στο οποίο έχουμε ρίξει και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα φρουί γλασέ. Γεμίζουμε με το μείγμα κάθε ένα μήλο, πασπαλίζουμε την εξωτερική του επιφάνεια με αμύγδαλο και γαρνίρουμε με κερασάκια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε