Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι Μελομακάρονα με σιμιγδάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 220 γρ. λάδι
  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • λίγο κονιάκ
  • 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι σόδα

Για το σιρόπι:

  • 350 γρ. μέλι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 200 γρ. καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
  • λίγη κανελοζάχαρη

Εκτέλεση

Δουλέψτε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά (τουλάχιστον 15 λεπτά) στο μίξερ.Ρίξτε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκάλι και τη σόδα διαλυμένη καλά μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.Προσθέστε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και το αλεύρι περασμένο από σήτα.Ζυμώστε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μέτρια.Πλάστε τα μελομακάρονα κυλινδρικά, πιέστε τα με το πιρούνι να γίνει η επιφάνειάτους αυλακωτή, τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20 -30 λεπτά.Ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί, ξαφρίστε το και μετά βουτήξτε μέσα στο ζεστό σιρόπι τα μελομακάρονα κρύα (όχι περισσότερα από 3-4 τη φορά).Τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα πασπαλίζοντας τα με καρύδια και λίγη κανελοζάχαρη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε