Μελομακάρονα με αλεύρι

Μελομακάρονα με αλεύρι Μελομακάρονα με αλεύρι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 1 ποτήρι χοντροτριμμένα καρύδια
  • 3 ποτήρια αλεύρι μαλακό
  • λίγο κονιάκ
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ.Δουλέψτε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά (τουλάχιστον για 15 λεπτά) στο μίξερ.Προσθέστε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού.Ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.Πλάστε τα μελομακάρονα κυλινδρικά, πιέστε τα με το πιρούνι να γίνει η επιφάνειά τους αυλακωτή, τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.Ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί, ξαφρίστε το και μετά βουτήξτε μέσα στο ζεστό σιρόπι τα μελομακάρονα κρύα (όχι περισσότερα από 3-4 τη φορά).Τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα πα-σπαλίζοντάς τα με καρύδια και λίγη κανελοζάχαρη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε