0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 640 γρ. λάδι
- 1 ποτήρι κρασιού αλυσίδα
- 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 2 πορτοκάλια ξύσμα και χυμό
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπεϊκιν
- 1 κουταλιά σούπας κανελλογαρύφαλλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κιλό περίπου αλεύρι καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. μέλι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, πρσθέτουμε το στιμμέ-νο λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού, την αλυσίδα, το κονιάκ, τα κανελλογαρύφαλλα, το σιμιγδάλι και σιγά - σιγά το αλεύρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα (πρέπει να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι για να μην γίνουν σκληρά τα μελομακάρονα). Τα πλάθουμε, τα πιέζουμε λίγο στον τρίφτη για να γίνει το σχέδιο με τις τρύπες, λαδώνουμε ένα ταψί, τα βάζουμε μέσα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι αποβρα-δύς (να είναι κρύο) και ζεστά όπως είναι τα μελομακάρονα τα ρίχνουμε στο σιρόπι, τ' αφήνουμε λίγο να μελώσουν, τα βγάζουμε, τα βάζουμε στη πιατέλα και τα γαρνίρουμε με καρύδια.