Μελιτζανοκροκέτες

Μελιτζανοκροκέτες Μελιτζανοκροκέτες
4 ΑΤΟΜΑ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 250 γραμμ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • μπαχάρι
  • ζάχαρη

Για το τηγάνισμα:

  • αυγό
  • γαλέτα
  • λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε οριζόντια σε λεπτές φέτες. Τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μυρωδικά και 2-3 κουταλιές σούπας νερό. Σιγοβράζουμε τον κιμά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Σε κάθε φέτα μελιτζάνας βάζουμε 1 κουταλάκι κιμά, την τυλίγουμε ρολό, την πανάρουμε στο αυγό και τη γαλέτα και την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε