Μελιτζάνες σκορδαλιά (Ξεροψηστά)

Μελιτζάνες σκορδαλιά (Ξεροψηστά) Μελιτζάνες σκορδαλιά (Ξεροψηστά)
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • πιπέρι κόκκινο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι

Για την σκορδαλιά:

  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες και τις ζεματίζουμε. Τις στραγγίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις απλώνουμε σε ταψί. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το λάδι, τις πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σκορδαλιά:

Αλέθουμε πολύ καλά τα καρύδια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το νερό, το αλάτι και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος πολτός. Περιχύνουμε με τη σκορδαλιά τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει η σκορδαλιά και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε