Μελιτζάνες σις κεμπάπ

Μελιτζάνες σις κεμπάπ Μελιτζάνες σις κεμπάπ
8 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
02' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 10 μελιτζάνες
  • 2 κιλά μοσχάρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 6 πιπεριές πράσινες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες πολτοποιημένες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης  
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας μερικές λωρίδες με το φλοιό. Τις κόβουμε και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το αλεύρι και τις ντομάτες και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε νερό, αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν αφαιρώντας τον αφρό. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαιντανό, τη δάφνη, τη ρίγανη και το πιπέρι. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε μικρές σούβλες και περνάμε εναλλάξ ένα κομμάτι μελιτζάνα, 1 κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πιπεριά και τέλος άλλο ένα κομμάτι κρέας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε τις σούβλες σε ταψί και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε